Vajcia, huby a niečo navyše. Táto prísada dodáva miešaným vajciam zamatovú jemnosť
Bežné miešané vajíčka môžu mať úplne iný rozmer, ak k nim pridáte tú správnu prísadu. Hovoríme o jedinom krémovom doplnku, ktorý zmení obyčajné raňajky na luxusný zážitok.

Foto: shutterstock/barmalini
Klasika, ktorá nikdy nesklame – ale môže byť ešte lepšia
Miešané vajíčka s hubami patria medzi tie raňajky, ktoré sú jednoduché, rýchle a vždy chutia. Jesenná vôňa kuriatok, hríbov alebo masliakov okamžite premení obyčajné ráno na niečo výnimočné. No ak pridáte jednu nenápadnú, no geniálnu ingredienciu – krémový syr, dostanú úplne inú štruktúru aj chuť.
Krémový syr, napríklad typu Philadelphia alebo jeho jemnejšie alternatívy, dodá vajíčkam zamatovú jemnosť a jemne maslovú chuť, vďaka ktorej budú pôsobiť ako z hotelového brunchu.
Čo budete potrebovať
Na 2 porcie tejto krémovej pochúťky si pripravte:
- 4 vajcia
- 200 g čerstvých lesných húb (hríby, kuriatka alebo suchohríby)
- 1 malú cibuľu
- 2 lyžice masla
- 4 lyžice krémového syra
- štipku soli a čierneho korenia
- nasekanú pažítku alebo petržlen na ozdobu

Foto: shutterstock/Timolina
Ako pripraviť zamatové miešané vajíčka s hubami
- Najprv očistite huby a nakrájajte ich na menšie kúsky.
- Na panvici rozpustite lyžicu masla a orestujte najemno nakrájanú cibuľu, kým nezosklovatie.
- Pridajte huby a opekajte 5–7 minút, až kým nezmäknú a nezačnú voňať. Dochuťte ich soľou a korením.
- Potom pridajte krémový syr a miešajte, kým sa nerozpustí a nespojí s hubami do hladkej zmesi.
- V miske rozšľahajte vajcia so štipkou soli a nalejte ich na panvicu. Jemne miešajte, kým sa vajcia len zľahka zrazia – nesmú byť suché.
Tip: Ak chcete extra nadýchanú konzistenciu, pridajte do vajec kvapku mlieka alebo smotany.
Kedy podávať miešané vajíčka
Táto jemná, krémová verzia miešaných vajíčok je ideálna na nedeľné raňajky, jesenný brunch alebo teplú večeru po prechádzke v lese. Podávajte ju s chrumkavým krajcom čerstvého chleba alebo s toastom potretým maslom.
Na záver
Tajomstvo dokonalej miešanej vajíčkovej hmoty je jednoduchosť. Nepotrebujete špeciálne koreniny ani dlhé varenie – stačí trochu trpezlivosti a krémový syr, ktorý zmení štruktúru aj chuť. Malý trik, ktorý si zapamätáte, keď nabudúce otvoríte chladničku a nájdete v nej pár vajec a kúsky húb.
Redakcia Slová Ženy
