Kuracie nugetky: chrumkavé, šťavnaté a s domácim tzatziki
Zlatisté, voňavé a vo vnútri jemné ako maslo – také sú kuracie nugetky podľa receptu poľskej autorky Ewy Szczesnej, ktorú sleduje viac než 1,3 milióna fanúšikov na TikToku. Tento recept má vyše 20 rokov a stále funguje. Bez mixéra, bez skratiek – iba poctivé krájanie, pár bežných surovín a chuť, ktorú si zamilujú aj deti.

Foto: shutterstock/DronG
Kto je Ewa Szczesna
Ewa Szczesna je poľská autorka jednoduchých, ale pôsobivých receptov, ktoré milujú milióny divákov na TikToku. Vo svojich videách ukazuje, že chutné jedlá nemusia byť zložité – stačí pár surovín, trochu trpezlivosti a domáci prístup. Jej recepty sú dôkazom, že láska k vareniu sa skrýva v maličkostiach.
Recept na kuracie nugetky s domácim tzatziki
Ingrediencie – mäso
- 500 g kuracích pŕs
- 1 lyžica bieleho jogurtu
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžica majonézy
- soľ, čierne korenie
- voliteľne: štipka mletej papriky
Ingrediencie – obal
- 2 vajcia
- hladká múka
- rozdrvené kukuričné lupienky (alebo strúhanka)
Ingrediencie – tzatziki
- 200 g bieleho jogurtu
- ½ uhorky (nahrubo nastrúhanej a vyžmýkanej)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 lyžička octu alebo šťavy z citróna
- kôra z ½ citróna
- voliteľne: pár lístkov mäty alebo kôpru
Postup krok za krokom
- Pripravte mäso: Kuracie prsia nakrájajte veľmi nadrobno – Ewa odporúča nepoužívať mixér, aby mäso nestratilo šťavnatosť. Zmiešajte ho s jogurtom, horčicou, majonézou, soľou, korením a paprikou. Nechajte odpočívať aspoň 30 minút.
- Vytvarujte nugetky: Zo zmesi vytvarujte malé guľky a jemne ich pritlačte do tvaru placiek.
- Obaľte: Každú nugetku obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v rozdrvených kukuričných lupienkoch alebo strúhanke.
- Smažte: Na panvici rozohrejte olej a smažte 4–5 minút z každej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
- Pripravte tzatziki: Jogurt zmiešajte s nastrúhanou a vyžmýkanou uhorkou, cesnakom, olejom, korením, citrónovou šťavou a kôrou. Ak chcete sviežejšiu chuť, pridajte trochu mäty alebo kôpru.
- Podávajte: Horúce nugetky servírujte s vychladeným tzatziki. Kombinácia jemného mäsa a osviežujúcej omáčky je dokonalá nielen na obed, ale aj na večerné pohostenie.
Čo si z toho vziať

Foto: shutterstock/Esin Deniz
Nie je nič lepšie ako domáce jedlo, ktoré zvládne aj začiatočník. Ewa Szczesna pripomína, že skutočná chuť spočíva v jednoduchosti a trpezlivosti.
Stačí len nôž, pár surovín a chuť variť s láskou – presne ako kedysi.
Redakcia Slová Ženy
