Kuracie nugetky: chrumkavé, šťavnaté a s domácim tzatziki

Chrumkavé domáce kuracie nugetky podávané na čiernom tanieri s miskou krémového tzatziki dipu a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Foto: shutterstock/DronG

Zlatisté, voňavé a vo vnútri jemné ako maslo – také sú kuracie nugetky podľa receptu poľskej autorky Ewy Szczesnej, ktorú sleduje viac než 1,3 milióna fanúšikov na TikToku. Tento recept má vyše 20 rokov a stále funguje. Bez mixéra, bez skratiek – iba poctivé krájanie, pár bežných surovín a chuť, ktorú si zamilujú aj deti.

Chrumkavé domáce kuracie nugetky podávané na čiernom tanieri s miskou krémového tzatziki dipu a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zvonka chrumkavé, vo vnútri šťavnaté – presne také sú kuracie nugetky podľa receptu Ewy Szczesnej.
Foto: shutterstock/DronG

Kto je Ewa Szczesna

Ewa Szczesna je poľská autorka jednoduchých, ale pôsobivých receptov, ktoré milujú milióny divákov na TikToku. Vo svojich videách ukazuje, že chutné jedlá nemusia byť zložité – stačí pár surovín, trochu trpezlivosti a domáci prístup. Jej recepty sú dôkazom, že láska k vareniu sa skrýva v maličkostiach.

Recept na kuracie nugetky s domácim tzatziki

Ingrediencie – mäso

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 lyžica bieleho jogurtu
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžica majonézy
  • soľ, čierne korenie
  • voliteľne: štipka mletej papriky

Ingrediencie – obal

  • 2 vajcia
  • hladká múka
  • rozdrvené kukuričné lupienky (alebo strúhanka)

Ingrediencie – tzatziki

  • 200 g bieleho jogurtu
  • ½ uhorky (nahrubo nastrúhanej a vyžmýkanej)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžička octu alebo šťavy z citróna
  • kôra z ½ citróna
  • voliteľne: pár lístkov mäty alebo kôpru

Postup krok za krokom

@ewa.masterchef

Nuggets z kurczaka jakie robiłam moim dzieciom skladniki : pół kg piersi z kurczaka łyżka jogurtu, łyżeczka musztardy, sól pieprz, mąka, jajko, płatki kukurydziane sos : jogurt ogórek 2 ząbki czosnku sól pieprz ocet winny lub sok z cytryny, skórka z cytryny, #kurczak #nuggets #mięso #smażenie #tzatziki #pierszkurczaka #kuchniaamerykańska #amerykańskiejedzenie #kuchniapolska #obiad #obiadydomowe #jedzenie #przepis

♬ Rock and Roll Session – Canal Records JP
  1. Pripravte mäso: Kuracie prsia nakrájajte veľmi nadrobno – Ewa odporúča nepoužívať mixér, aby mäso nestratilo šťavnatosť. Zmiešajte ho s jogurtom, horčicou, majonézou, soľou, korením a paprikou. Nechajte odpočívať aspoň 30 minút.
  2. Vytvarujte nugetky: Zo zmesi vytvarujte malé guľky a jemne ich pritlačte do tvaru placiek.
  3. Obaľte: Každú nugetku obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v rozdrvených kukuričných lupienkoch alebo strúhanke.
  4. Smažte: Na panvici rozohrejte olej a smažte 4–5 minút z každej strany, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
  5. Pripravte tzatziki: Jogurt zmiešajte s nastrúhanou a vyžmýkanou uhorkou, cesnakom, olejom, korením, citrónovou šťavou a kôrou. Ak chcete sviežejšiu chuť, pridajte trochu mäty alebo kôpru.
  6. Podávajte: Horúce nugetky servírujte s vychladeným tzatziki. Kombinácia jemného mäsa a osviežujúcej omáčky je dokonalá nielen na obed, ale aj na večerné pohostenie.

Čo si z toho vziať

Miska s domácou tzatziki omáčkou z jogurtu, uhorky a mäty, pripravená na podávanie k chrumkavým nugetkám.
Domáci tzatziki dip dodá nugetkám sviežosť a ľahkosť, ktorú si zamilujete už po prvom súste.
Foto: shutterstock/Esin Deniz

Nie je nič lepšie ako domáce jedlo, ktoré zvládne aj začiatočník. Ewa Szczesna pripomína, že skutočná chuť spočíva v jednoduchosti a trpezlivosti.

Stačí len nôž, pár surovín a chuť variť s láskou – presne ako kedysi.

Redakcia Slová Ženy