Pistáciový cheesecake bez pečenia: Krémový dezert, ktorý si zamilujete

Kúsok pistáciového cheesecaku s bielou čokoládou a hustým pistáciovým krémom, podávaný na tanieri.
Foto: shutterstock/Fabrizio Maggetti

Jemný, krémový a sladko orechový – presne taký je pistáciový cheesecake bez pečenia, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Spojenie bielej čokolády, mascarpone a pistácií vytvára dezert, ktorý vyzerá ako z cukrárne, no pripravíte ho doma za pár minút.

Kúsok pistáciového cheesecaku s bielou čokoládou a hustým pistáciovým krémom, podávaný na tanieri.
Najjemnejší pistáciový cheesecake podľa receptu Ewy Szczesnej – s chuťou, ktorá očarí už na prvý pohľad.
Foto: shutterstock/Fabrizio Maggetti

Recept, ktorý rozžiaril narodeniny

Autorkou receptu je Ewa Szczesna, poľská kráľovná domácej kuchyne, ktorú na TikToku sleduje viac než 1,3 milióna fanúšikov. Je známa svojimi jednoduchými, no pôsobivými receptami, ktoré spájajú celé rodiny.

Tentoraz pripravila pistáciový cheesecake pre svoju neter Lenku – a video, v ktorom spolu lámu narodeninovú sviečku „na šťastie“, dojalo internet. Výsledok? Dezert, ktorý chutí ako z luxusnej cukrárne, no v sebe nesie teplo domova.

Ingrediencie na korpus

  • 400 g sušienok (najlepšie čokoládových)
  • 100 g masla

Pistáciový krém

  • 200 g pistácií
  • 150 g bielej čokolády
  • 130 g cukru
  • 80 ml mlieka
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone

Ako na to: krok za krokom

@ewa.masterchef

Cheesecake pistacjowy na urodziny Lenki. Składniki: 400g ciastek 200g pistacjii 150g białei czekolady 130 g cukru 80 ml mleka 400 śmietanki, 250 g mascarpone #sernik #tort #ciasto #cheesecake #pistacje #krem #deser #przepis #przepisy #jedzenie #urodziny #dzieci

♬ Old Disney Swing Jazz – Nico

1. Základ cheesecaku

Sušienky rozdrvte v mixéri a premiešajte s roztopeným maslom. Zmes natlačte do tortovej formy, uhladte a vložte na 30 minút do chladničky.

2. Pistáciový základ

Pistácie krátko povarte, sceďte a osušte na utierke. Potieraním odstráňte šupky a rozmixujte ich do hladka.

3. Krém

V miske nad parou rozpustite bielu čokoládu, maslo, cukor a mlieko. Primiešajte rozmixované pistácie a nechajte vychladnúť. V inej mise vyšľahajte smotanu s cukrom (nie úplne do tuha), pridajte mascarpone a nakoniec vychladený pistáciový krém. Jemne premiešajte.

4. Poskladajte cheesecake

Na vychladený korpus navrstvite pistáciový krém a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2–3 hodiny. Pred podávaním ozdobte nasekanými pistáciami alebo lyžicou pistáciového krému.

Cenná rada

Aby mal cheesecake dokonale hladkú konzistenciu, používajte vychladené suroviny. Krém sa tak spojí bez hrudiek a získa zamatovú, lahodnú textúru.

Slová na záver

Pistáciový cheesecake podľa receptu Ewy Szczesnej – nepečený dezert s bielou čokoládou a pistáciovým krémom.
Ewa Szczesna pripravila nepečený pistáciový cheesecake, ktorý si zamilovali milióny ľudí na TikToku.
Foto: snímka obrazovky TikTok/ewa.masterchef

Pistáciový cheesecake je dezert, ktorý vyzerá luxusne, chutí božsky a nevyžaduje pečenie. Hodí sa na narodeniny, sviatky, oslavy aj obyčajnú nedeľnú kávu.

Ak milujete kombináciu bielej čokolády, mascarpone a pistácií, tento recept sa stane vaším novým favoritom.

Redakcia Slová Ženy