Pistáciový cheesecake bez pečenia: Krémový dezert, ktorý si zamilujete
Jemný, krémový a sladko orechový – presne taký je pistáciový cheesecake bez pečenia, ktorý zvládne aj úplný začiatočník. Spojenie bielej čokolády, mascarpone a pistácií vytvára dezert, ktorý vyzerá ako z cukrárne, no pripravíte ho doma za pár minút.

Foto: shutterstock/Fabrizio Maggetti
Recept, ktorý rozžiaril narodeniny
Autorkou receptu je Ewa Szczesna, poľská kráľovná domácej kuchyne, ktorú na TikToku sleduje viac než 1,3 milióna fanúšikov. Je známa svojimi jednoduchými, no pôsobivými receptami, ktoré spájajú celé rodiny.
Tentoraz pripravila pistáciový cheesecake pre svoju neter Lenku – a video, v ktorom spolu lámu narodeninovú sviečku „na šťastie“, dojalo internet. Výsledok? Dezert, ktorý chutí ako z luxusnej cukrárne, no v sebe nesie teplo domova.
Ingrediencie na korpus
- 400 g sušienok (najlepšie čokoládových)
- 100 g masla
Pistáciový krém
- 200 g pistácií
- 150 g bielej čokolády
- 130 g cukru
- 80 ml mlieka
- 400 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
Ako na to: krok za krokom
1. Základ cheesecaku
Sušienky rozdrvte v mixéri a premiešajte s roztopeným maslom. Zmes natlačte do tortovej formy, uhladte a vložte na 30 minút do chladničky.
2. Pistáciový základ
Pistácie krátko povarte, sceďte a osušte na utierke. Potieraním odstráňte šupky a rozmixujte ich do hladka.
3. Krém
V miske nad parou rozpustite bielu čokoládu, maslo, cukor a mlieko. Primiešajte rozmixované pistácie a nechajte vychladnúť. V inej mise vyšľahajte smotanu s cukrom (nie úplne do tuha), pridajte mascarpone a nakoniec vychladený pistáciový krém. Jemne premiešajte.
4. Poskladajte cheesecake
Na vychladený korpus navrstvite pistáciový krém a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2–3 hodiny. Pred podávaním ozdobte nasekanými pistáciami alebo lyžicou pistáciového krému.
Cenná rada
Aby mal cheesecake dokonale hladkú konzistenciu, používajte vychladené suroviny. Krém sa tak spojí bez hrudiek a získa zamatovú, lahodnú textúru.
Slová na záver

Foto: snímka obrazovky TikTok/ewa.masterchef
Pistáciový cheesecake je dezert, ktorý vyzerá luxusne, chutí božsky a nevyžaduje pečenie. Hodí sa na narodeniny, sviatky, oslavy aj obyčajnú nedeľnú kávu.
Ak milujete kombináciu bielej čokolády, mascarpone a pistácií, tento recept sa stane vaším novým favoritom.
Redakcia Slová Ženy
