Nutellový cheesecake bez pečenia: krémový dezert, ktorý dobyl TikTok
Svieži, sladký a neskutočne jednoduchý – taký je cheesecake z Nutelly, ktorý sa stal virálnym hitom na TikToku. Pripravíte ho bez pečenia a zvládnu ho aj úplní začiatočníci.

Foto: shutterstock/Fischer Food Design
Recept, ktorý žne úspechy na TikToku
Autorkou receptu je Ewa Szczesna, poľská influencerka, ktorej kuchárske videá sleduje viac než 1,3 milióna ľudí. Právom si získala povesť „kráľovnej jednoduchých a chutných dezertov“. Tentoraz prináša recept, ktorý spája nadýchaný mascarpone krém, jemný syr Philadelphia a ikonickú Nutellu. Výsledok? Dezert, ktorý okamžite mizne zo stola.
Ingrediencie na korpus
- 200 g obľúbených sušienok
- 120 g masla
Krémová náplň
- 250 g smotanového syra typu Philadelphia
- 250 g mascarpone
- 500 g lieskovoorieškového krému typu Nutella
Ako na to: krok za krokom
Najskôr pripravte základ. Sušienky rozdrvte valčekom v uzatvárateľnom sáčku alebo ich rozmixujte. Primiešajte roztopené maslo a hmotu dôkladne premiešajte. Natlačte ju do formy vystlanej papierom na pečenie a pevne pritlačte. Korpus dajte stuhnúť do chladničky.
Medzitým vyšľahajte mascarpone so smotanovým syrom do hladkého krému. Postupne doň vmiešajte Nutellu – ak je príliš hustá, na chvíľu ju zohrejte vo vodnom kúpeli. Krém nalejte na vychladený korpus, uhladťe povrch a nechajte aspoň hodinu až dve tuhnúť v chladničke.
Pred podávaním môžete cheesecake ozdobiť sušienkami, orieškami alebo čokoládovými hoblinkami.
Cenná rada
Ak chcete, aby sa cheesecake ľahšie krájal, nechajte ho pred podávaním pár minút postáť pri izbovej teplote. Krém zmäkne a chuť Nutelly bude ešte intenzívnejšia.
Slová na záver
Nutellový cheesecake od Ewy Szczesnej je dezert, ktorý sa hodí na oslavy, návštevy aj k nedeľnej káve. Je rýchly, bez pečenia a garantovane zmizne zo stola medzi prvými. Niet divu, že sa stal obľúbencom miliónov ľudí na sociálnych sieťach.
Redakcia Slová Ženy
